Allsvenskan

Det pratas ofta om de större utländska ligorna när det kommer till betting och fotboll. Visst, det finns större fotbollsnamn i de utländska ligorna samt mer kvalité när det kommer till spelet men svenska Allsvenskan har sin charm trots allt. Sveriges högsta fotbollsliga kanske inte kan erbjuda namn som Messi och liknande men letar du efter en liga där allt kan hända har du kommit helt rätt.

Här kan ligans underdogs helt plötsligt leda ligan medan de lag som var tippade att vinna får slåss för överlevnad. Det är en liga där tårar, svett och blod tar lagen framåt vilket gör hela ligan mycket mer spännande. När transferfönstret är öppet kan även vad som helst hända och ett lag som innan inte hade några namnkunniga spelare kan köpa in och på vis få ett topplag på pappret. Oddsen brukar vara väldig intressanta när det kommer till allsvenska lag. Det är lätt att förblindas av kärleken till sitt egna lag men när det kommer till betting gäller det att hålla koll på alla lag eller i alla fall de lag du vill satsa på för en högre chans att vinna.

Totalt finns det 16 lag som spelar mot varandra i 30 omgångar där både hemma- och bortamatcher ingår, målet för varje lag är givetvis att vinna hela Allsvenskan. Genom åren har Allsvenskan genomgått några förändringar. Allt började år 1924 då de första matcherna i Allsvenskan spelades. Från år 1896 fanns det även en utslagsserie som var till för att avgöra det svenska mästerskapet. Bra att veta när det kommer till Allsvenskan är att den spelas tvärtemot vad Premier League spelas. Det vill säga att Allsvenskan spelas från vår till höst vilket dock är perfekt om du är en äkta fotbollsnörd och vill vara del av båda ligorna.

De tre lag som kommer etta, tvåa och trea i serien får chans till Europaspel medan de två lag som kommer sist får flytta ner till ligan under, Superettan. Precis som tidigare nämnt kantas de sista omgångarna i Allsvenskan av stress och ovisshet vissa år, speciellt för de mest inbitna supportrarna. Når det kommer till betting är det inte alltid helt lätt att göra självklara satsningar. Vissa lag går ner i Superettan för att året efter återigen dyka upp i Allsvenskan. Allt fler utlandsspelare återvänder hem till sina hemmaklubbar vilket gör att Allsvenskans värde ökar mer och mer.

Det finns alltid lag som ens hjärta klappar lite extra för, men när det kommer till betting är det viktigt att tänka på helheten. Beroende på vilket lag du stödjer kan du behöva sätta ett bet mot ditt egna lag. Vissa lag spelar bättre mot ett specifikt lag vilket gör att de eventuellt kan vinna en match trots att de oddsen egentligen inte är på deras sida. Man kan säga att det finns en hel del hjärta och även rivalitet i Allsvenskan mellan lagen vilket kan påverka en matchs utgång. Det är helt klart en spännande liga där mycket och allt kan hända. Har du tröttnat på de större ligorna som är förutsägbara är Allsvenskan perfekt.